Get Adobe Flash player

   Nijman Olijfolie & Delicatessen

   Biologische producten uit Sicilië

 

3_flessen     ♦ OLIO Extra Vergine Di Oliva Da Agricoltura Biologica

 

 

     ♦ I FRUTTI DEL SOLE

       Prodotti da Agricoltura Biologica

 

     * Villa BISINI GAMBETTI

        Aceto Balsamico de Modena

 

Tijdens een van onze reizen naar Sicilië kwamen we in contact met Enza en Matteo Gisone uit Salemi, Trapani.  Zij hebben een agrarisch bedrijf, Azienda Agricola Mokarta genaamd, dat groenten, fruit, druiven en olijven verbouwt.

We waren erg onder de indruk van de kwaliteit en de wijze waarop zij hun biologische extra vergine olijfolie produceren. Het bleef niet bij een paar liters meenemen naar Nederland.

In 2010 zijn we gestart met de verkoop van de biologische extra vergine olijfolie OLIO van Enza en Matteo Gisone. Buiten Italië is deze olijfolie alleen verkrijgbaar via onze webwinkel of vaste verkooppunten, zoals groothandelsbedrijven en delicatessenzaken. Een jaar later breidden we ons assortiment aanzienlijk uit met diverse biologische producten van i Frutti del Sole, Marsala, Trapani. In 2014 zijn we gestart met de verkoop van een product dat niet afkomstig is uit Sicilie: balsamico uit Modena.


De topkwaliteit Siciliaanse olijfolie, die wij leveren via de webwinkel en dagmarkten, heeft een frisse groengouden kleur en de smaak kan het best omschreven worden als fruitig met een iets pikante, licht peperachtige nasmaak. De aroma's kun je het best omschrijven in termen als erg vers, duidelijke kenmerken van versgemaaid gras, pachino-tomaten, paprika's en oregano, met vleugjes amandel.

geweldig met salades maar smaakt ook uitstekend over vis of vlees.

 

geweldig met salades maar smaakt ook uitstekend over vis of vlees.

Onze olijfolien zijn uitermate geschikt voor salades, sauzen en soepen, maar smaakt ook geweldig over vis en vlees. Daarnaast leent deze olijfolie zich ook uitstekend om in te bakken.

Eerste klas ongefilterde olijfolie van de eerste persing (koude persing), puur en zuiver van smaak. Onze extra vergine olijfolie heeft de unieke eigenschappen die je verwacht bij een kwaliteitsolijfolie.

 

bioagricertifisering iso22005                    di froetie logo           ifrutta