Koken en bakken met onze producten

Recepten met onze producten:

  1. Recept pruimentaart  

2. Cake gevuld met perzikjam

 

Koken met extra vergine olijfolie is een goede optie om de gezondheid op peil te houden.

Siciliaanse olijfolie onderscheidt zich veelal door zijn diepgroene kleur en licht peperachtige nasmaak.

In de Italiaanse keuken wordt de Extra Vergine olijfolie (koudgeperst) gebruikt bij wijze van saus over gegrilleerd vlees en gepocheerde vis. Deze olie is ook zeer geschikt voor dressings, maar het is raadzaam de allerbeste kwaliteit olijfolie te nemen om rauwe groenten mee te besprenkelen!

Een dressing voor een salade bestaat meestal uit een mengsel van olie, azijn, peper, zout en eventueel enkele kruiden. De verhouding tussen de hoeveelheid olie en azijn hangt af van persoonlijke voorkeur. Veel proberen dus!

Een groot aantal van onze recepten met extra vergine olijfolie en andere producten van ons, kunt u vinden bij www.lekkeretenmaken.nl, zodat u thuis een en ander kunt uitproberen in de keuken.

Als u zelf een aardig recept hebt met een of meerdere producten van Nijman Olijfolie & Delicatessen, mail het ons dan even voor plaatsing in de receptenrubriek.